štvrtok, októbra 13, 2011

ŠVIHADLO

Začala som chodiť behávať. Pred mesiacom. Lenže už mi býva vonku zima. Tak som sa snažila vymyslieť nejakú inú činnosť, ktorú by som mohla vykonávať doma. A prišla som na to. Švihadlo. :)
Podobne ako pravidelný beh, aj švihadlo páli kalórie, spevňuje telo a zlepšuje kondíciu. Modeluje brucho, ramená, lýtka i stehná. A je ku kĺbom šetrnejšie ako beh. Švihadlo som už raz zaradila do môjho cvičebného (ako vždy nedodržiavaného :)) programu pred troma rokmi a pamätám si, že ma nohy boleli ešte týždeň po prvom skákaní. Ale to som mala aj z behu. 
Skákať cez švihadlo by sa malo minimálne tri razy za týždeň, aby to malo nejaký účinok a tiež minimálne 10 minút. Alebo 10x po 200.Aj to len, keď so švihadlom začínate, potom je dobré už vydržať aj polhodinu.
Minule som sa zastavila v Tescu, že si teda idem kúpiť nové švihadlo. A nevedela som, akú dĺžku si vybrať. Bolo tam 2m, 2,5 a 2,7m. Dočítala som sa, že najlepšie švihadlo je také, ktoré keď sa postavíte jednou nohou na stred lanka švihadla, držiaky zvierate v pravom uhle lakťov. (Hmm, neviem či to je zrozumiteľne napísané :))

Takže kúpim švihadlo a idem na to. Motivovala som niekoho? :)

4 komentáre:

  1. Mě jsi motivovala určitě :) Já jsem hubená, ale nezpevněná, běhání mě moc nebaví, ale skákat u televize není tak špatný nápad! Člověku to rychle uteče! Doma ho mám, takže to vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. že bych zase vytáhla švihadlo a zaskákala si ?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. urcite je to dobry, ale asi se do toho nepustim, sousedi pod nama by asi nemeli radost.. :D

    jinak kdybys mela zajem, prave u me probiha giveaway, tak te zvu! :-)
    http://talesfrommywardrobe.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj. Nahodou som sa dostala k tvojmu clanku. Skakanie cez svihadlo je uplne bombove. Dostala som sa k nemu pred vyse dvoma rokmi. Tiez som hladala nejaky sport, ktory nie je cenovo narocny, mozes ho robit kedykolvek a takmer kdekolvek a je ucinny.
    A tak som googlila a dostala som sa k rope skippingu, co je taka nadstavba skakania cez svihadlo. Zacala som sa tomu naplno venovat a tak sme s dalsimi ludmi zalozili obcianske zdruzenie Crazy Jump, ktore sa venuje tomuto rope skippingu. Aj sme absolvovali tyzdnove rope skippingove kempy v Cechach, ktore fakt odporucam. http://www.crazyjump.sk

    OdpovedaťOdstrániť