pondelok, mája 28, 2012

SYPANÝ ZELENÝ ČAJ

Pijete ho? Ak áno, good for you, ak nie, mali by ste začať. Sypaný zelený čaj je veľmi veľmi zdravý. Hovorí sa mu čaj mladosti, čaj večného života. Obsahuje vitamíny A,B1,B 2,B12 a C  a nevyhnutné minerály ako železo, mangán, magnézium, draslík, vápnik, meď, fosfor, nikel a zinok. Má antioxidačné a protirakovinové účinky, znižuje riziko mŕtvice a trombózy, chráni zubnú sklovinu, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje trávenie - čiže napomáha chudnutiu! :)
Uľahčuje chudnutie, pretože povzbudzuje svalstvo. Dôkazom je môj kamarát, ktorý tento čas pije neustále a odprisaháva mi, že sa mu zrýchlil metabolizmus :))) (Ale to môže byť aj tým, že začal cvičiť ;-)


Má menej kofeínu ako čierny čaj a je preto považovaný za veľmi jemný a očistný liek pre telo. Spomaľuje starnutie nášho organizmu, čo je super nie? Čo si ja veľmi cením - je veľmi prospešný pre naše vlásky. :)

Ja vypijem denne asi tri šálky tohoto čaju, odporúča sa najviac 5 šálok. Lístky si zalievam opakovane, tie isté lístky v jedeň deň. Čaj by sa mal nechať lúhovať zo 2 minúty a zalievať 80°C vodou.  

V čajovniach majú na výber obrovské množstvo zelených čajov, ja som spokojná s Jahodami v šampanskom, nepotrebujem ani med ani cukor. Je veľmi chutný aj bez sladenia.




 



 

3 komentáre:

  1. Mám ho moc ráda! Ale nepřeháním to, aby se mi neomrzel :)
    Vyhrajte parfém od Lanvin! 1st Giveway

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zelené a bílé čaje miluju, každý den si dávám minimálně dva hrnečky, bez nich by to nebylo ono - okamžitě mi spraví náladu :) Nikdy si je nesladím ani jinak neochucuji, kupuju si totiž ty s příchutí - ananas, růže, meloun... A vždycky hrozně ráda čtu, jak jsou zdravé, mám pak ze sebe dobrý pocit :)

    OdpovedaťOdstrániť